Louhilinna rakennettiin talkootyönä voimisteluseura Alkun toimesta ja se valmistui vuonna 1908. Kun seuran toiminta päättyi, talo lahjoitettiin Sääksjärven eteläpään nuorisoseuralle. Talo on korkean mäen päällä.Louhilinnan päärakennusLouhilinnan tien käänteessä on ”Tulitikkutehtaiden muistomerkki”. Se paljastettiin 20.6.1999. Muistomerkin suunnitteli ja toteutti Esko Uusi-Simola ja myötävaikuttajana oli Palin Granit. Kivi on tietysti Mäntsälän puna-mustaa graniittia. Siinä olevat ”tikut”, viisi kappaletta, kuvaavat viittä tulitikkutehdasta. Tikut on tehty kiviporien teristä. Valokuva on otettu muistomerkin paljastustilaisuudessa. Paaden äärellä mm. entisten tehtaiden omistajien jälkeläisiä.

Wäinölän tulitikkutehdas J. W. Juhola (1898-1915 oli maantien vieressä Tulitikkumuistomerkistä n . 20 m etelään päin. Sen perustivat Johan Verner Juhola, Oskari Jussila ja Johan Jussila. Myöhemmin Juhola myi osansa tehtaasta Adolf Metsälle ja niinpä tehtaan nimeksi tuli Wäinölän tulitikkutehdas Adolf Metsä ja Kumppanit. Jussilan veljekset olivat ne kumppanit. Tämä tehdas mainosti tuotteitaan ”hehkumattomia ja paraffineerattuja tikkuja”. Mäntsälän tulitikkuteollisuudesta voi lukea tarkemmin Mäntsälä-kirjasta nro 4: ”Tot noin”.