Kunniakirjassa on kuvituksena otteita Pentti Rissasen itsekuvaamastaan materiaalista: vas. Kansan kalaasit kuvastamassa tapahtumia, kesk. Risto Kallion hautuumaakävelyt ja oik. Sääsksjärvi ilmasta kuvastamassa samalla myös Kotiseutupolut-videoita. Kunniakirjan on suunnitellut Veli-Mikko Ovaska (Vell-Made graphics).


Ajattomuutta ja ikuisuutta kuvastava Perinneteko-palkinto on 1700 miljoonaa vuotta vanhasta Mäntsälän Aurora-graniitista valmistettu kello hopeaksi maalatuilla kaiverruksilla. Kello tilattiin paikalliselta Kivimyynti Ollilalta Sääksjärveltä, mistä itse kivikin on louhittu. Hopealaatan on kaivertanut Keskustien Kello ja Kulta.

PERINNETEKO 2013 JA KEVÄTKOKOUS 2014


Kevätkokouksessa 2.3.2014 Seurakuntakeskuksessa julkistettiin Mäntsälän perinneteko 2013 -palkinto, joka on järjestyksessä viides. Tällä kertaa palkittiin Pentti Rissanen tunnustuksena lukuisten Mäntsälän kulttuuria, maisemia ja tapahtumia esittelevien vapaaehtoistyönä tekemiensä kuvatallenteiden ammattitaitoisesta toteuttamisesta. Vuoden 2013 osalta Rissasen merkittävimpiä töitä olivat mm. Risto Kallion hautuumaakävelyiden filmatisoinnit.

 
Takaisin


Seurakuntasalissa oli palkintopöytä, jossa tuore kulttuuritekopalkintomme kunniakirjoineen ja Ulla-patsaineen, Perinneteko 2013 -palkinto (oik.) sekä 5 vuoden historiikki perinneteko-palkintojen kunniakirjoja (oik.). Tässä vaiheessa viides Perinneteko-palkinto oli vielä julkistamatta.


Myynnissä oli jälleen laaja kokoelma Mäntsälä-kirjoja ja postikortteja. Tuttuun tapaan tarjottiin herneruakaa ja kuuteloa.


Tapahtuman juonsi puheenjohtaja Päivi Aitkoski-Catani (vas.) ja musiikista vastasivat Mäntsälän musiikkiopiston tytöt kauniilla flyygelinsoitollaan (oik.).


Perinneteko 2013 -palkinto julkistettiin ja raikuvien ablodien säestämänä Pentti Rissasta onnittelemassa olivat Mäntsälä-Seuran puheenjohtaja ja sihteeri. Pitipä Pentti itsekin hauskan kiitospuheenvuoron.


Ennen sääntömääräistä vuosikokousta kirjailija Kirsti Manninen kertoi tekeillä olevasta Pitäjäntupa-kirjasta (vas.). Risto Kallio puolestaan kiitti saamastaan huomionosoituksesta eli vastikään nimetystä Risto Kallion raitista, joka johtaa Ehnroosin koululta hänen synnyinkotiinsa lähelle monitoimitaloa.