RAKENNUSPERINTÖPÄIVÄ PITÄJÄNTUVALLA 2012

Pitäjäntuvalla järjestettiin rakennusperintöpäivä sunnuntaina 9.9. Valtakunnallisen päivän teemana oli vanhat urheilupaikat. Ehnroosin koulun entisellä pesäpallokentällä eli Toriplaanilla ja Pitäjäntuvan ympäristössä kilpailtiin niin möykyn (Sälinkään lasitehtaan muotin) kannossa, kroketissa kuin mölkyssäkin ja tutustuttiin myös typpä-nimiseen peliin.

Tupakahvilakin oli avoinna, sääkin mitä mainoin, mutta ihmisiä olisi voinut olla tapahtumassa enemmänkin.

 


Pitäjäntuvan edustalla oli tupakahvila ja myyntikoju (vas.). Tuvan edustan kiveyksen päällä yli 90-vuotias näppäräsorminen konkari esittely typpä-peliä, jossa tarkoituksena on heitellä typpäkiviä ja ottaa ne vastaan tietyllä tavalla (oik.).


Möykynkannon vanha mestari Matti Ruoho oli ainoa, joka ylipäätään sai 25 kiloisen möykyn, eli Sälinkään lasitehtaan yli 100-vuotiaan muotin nousemaan oikealla tavalla yhdellä kädellä (vas.). Möykystä on hyvi vaikea saada otetta, joten sääntöjä jouduttiin hieman lieventämään, jotta 2x30 metrin pituiselle radalle saatiin käyttöä. Kahdella kädellä naisetkin pääsivät kokeilemaan voimiaan (oik.)


Pitäjäntuvan nurmikentälle nälkämuostomerkin ympärille oli tehty 12-porttinen krokettirata, jossa pelattiin muutama kierros tätä monille tuttua pihapeliä, joka juontaa juurensa jo 1800-luvulta.


Lopuksi ratkottiin mölkkymestaruus vanhalla urheilukentällä.